Bedankt voor uw interesse in Meetjesland Hockey Club!  Ondanks de COVID-19-pandemie die nog steeds aanwezig is, is hockey nog niets van zijn populariteit verloren.  Populariteit die onze sport te danken heeft aan de uitstekende prestaties de voorbije jaren van de Red Lions en Red Panthers, de media-aandacht die daarmee gepaard gaat en talrijke initiatieven om nieuwe clubs op te richten in regio's waar tot dan toe geen hockey kon worden gespeeld.  Maar ook omdat het gewoonweg een keitoffe ploegsport is met de juiste waarden.

Als enige hockeyclub in de regio Meetjesland kunnen wij kinderen én volwassenen de kans geven om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen, competitief of recreatief, in de gezonde buitenlucht...

BEKNOPTE HISTORIEK & INFRASTRUCTUUR

De club werd opgericht begin januari 2014, is aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga en heeft haar thuisbasis in het Sportpark Eeklo, in een prachtige sportcluster met een nieuw zwembad, vernieuwde sporthal, cafetaria en kleedkamers, tennisterreinen en andere buitenterreinen (en een grote parking!).  De club beschikt over een tweede, klein, terrein in de Zandstraat (bij Sportjoy Healthclub).

Het hockeyveld in het Sportpark werd officieel geopend eind mei 2019.  Het is een semi-waterveld dat beregend kan worden en beschikt over ledverlichting. De realisatie van dit hockeyveld was de kroon op het harde werk van het bestuur en heeft de club geen windeieren gelegd.  De aantrekkingskracht van het nieuwe veld is intussen bewezen: het ledenaantal van de club staat aan het begin van het seizoen 2020 - 2021 (ondanks de vervroegde stopzetting van het vorige seizoen wegens COVID-19) op 250.  De club groeide tijdens het voorbije seizoen met 20% in ledenaantal en wist een een ervaren Technisch Directeur aan te trekken in de persoon van Agustin Nuñez, international, die de jeugdschool zal leiden vanaf dit seizoen.

VOOR WIE?

Onze familiale club staat open voor alle leeftijdscategorieën, van kinderen geboren in 2016 tot en met volwassenen. Onze leden komen vanuit alle hoeken van het Meetjesland naar het centraal gelegen Eeklo afgezakt om hockey te spelen.

WAT HOUDT LIDMAATSCHAP IN?

Wie lid wordt van onze club mag deelnemen aan de trainingen en, mits voldoende opgedane ervaring tijdens de trainingen, wedstrijden. Een hockeyseizoen ziet er als volgt uit:

Spelers die competitie spelen, spelen twee outdoor-rondes: de eerste seizoenshelft of "eerste ronde" is van being september tot half november en in januari worden deze ploegen dan opnieuw, en eventueel ook nieuwe ploegen, ingeschreven voor de zgn. "tweede ronde", van half februari tot eind mei 2021.  De club heeft voor de 1e helft van het seizoen 2020-2021 dertien ploegen in competitie: U7 boys en U8 boys (waarbij ook de meisjes voorlopig worden ingedeeld tot wanneer er voldoende zijn om een eigen meisjesploeg in te schrijven), U10 boys, U10 girls (incl. de U9 meisjes), U11 boys, U11 girls, U14 boys (twee ploegen, waarin dit seizoen ook de U12 jongens werden opgenomen), U14 girls (waarin dit seizoen ook U12 meisjes spelen), U16 boys, U16 girls, U19 girls (twee ploegen), Dames en Heren. U19 boys spelen voorlopig bij de Heren.  De Heren- en Damesploeg spelen een doorlopende competitie van september tot mei.

Nieuwe leden die aansluiten tijdens de zomermaanden of tijdens de eerste seizoenshelft krijgen de tijd om zich eerst te focusen op de trainingen, zij worden dus niet ineens voor de leeuwen gegooid in de competitie.

De wedstrijden voor de jongste jeugd vinden op zaterdagvoormiddag, en vanaf U14 vanaf de middag plaats, afwisselend thuis en op verplaatsing (hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, uitzonderlijk eens in Antwerpen of Vlaams-Brabant).  Wedstrijden van de Heren zijn op zondag, en van de Dames op zaterdag of zondag.

De leeftijdscategorieën in het seizoen 2020 - 2021 zijn:

Kuikentjes (geboren in 2016 en 2015): spelen nog geen competitie, krijgen training aangepast aan het niveau van hun ontwikkeling;

U7 boys & girls (geboren in 2014): spelen 3 tegen 3 in een wedstrijdje van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U8 boys & girls (geboren in 2013): spelen 4 tegen 4 in wedstrijd van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U10 girls (geboren in 2011 (en 2012)): spelen 6 tegen 6 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op ¼ van een volwaardig veld (55m x 23m); de U9 meisjes (geboren in 2012) spelen dit seizoen mee met de U10 meisjes (zie onder);

U10 boys (geboren in 2011): spelen 8 tegen 8 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op een half veld;

U11 girls (geboren in 2010): idem als U10;

U11 boys (geboren in 2010): idem als U10;

U14 boys (geboren in 2008 en 2007 (en 2009): spelen 11 tegen 11 op een volledig veld (91,4 x 55m); de U12 jongens (2009) spelen dit seizoen in U14;

U14 girls (geboren in 2008 en 2007 (en 2009)): idem als de boys hierboven; de U12 meisjes (2009) spelen dit seizoen in U14; 

U16 boys & girls (geboren in 2006 en 2005): idem als U14

U19 boys & girls (geboren in 2002 t/m 2004): idem als U14

Senioren (heren/dames, +35, +45, ladies/gents en trimhockeyers): idem als U14

Naast de competitie is er ook ruimte voor recreatief hockey. Er is een recreatieve werking voor volwassenen of Start2Hockey (beginnende volwassenen die af en toe eens een wedstrijd spelen tegen clubs uit Oost- en West-Vlaanderen of deelnemen aan een tornooi), ook Trimmers genaamd.  

De trainingen vinden altijd plaats op ons veld in het Sportpark.  Er wordt op techniek en tactiek getraind, maar alle ploegen vanaf U14 hebben op woensdag ook 45 min fysische training, aangepast aan de leeftijd van de spelers, net voor of na hun training.  De tijdstippen van de trainingen staan onder "Sportief" en "Trainingen".  Elke ploeg die competitie speelt krijgt twee trainingen per week.  Daarnaast werd het concept van M-Team in het leven geroepen, waarbij elke speler een (niet-verplichte) derde training kan volgen waarbij op speciale technieken wordt geoefend.  Er zijn geen trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Tijdens de wintermaanden (eind november tot eind februari) kan worden ingeschreven voor zaalhockey (hoewel dit nog niet 100% vaststaat voor dit seizoen gezien COVID-19).  Dit is niet verplicht maar de voorbije jaren heeft het merendeel van onze leden hieraan deelgenomen: zaalhockey bevordert snelheid en techniek.  De trainingen vinden plaats in de sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo en de thuiswedstrijden in de ultramoderne zaal MEOS in Maldegem.  Vanaf het seizoen 2020-2021 zullen tijdens de winterperiode naast de indoortrainingen, ook verder outdoortrainingen worden gegeven.

WAT HEB IK NODIG?

Wat de uitrusting betreft: tijdens de proeflessen kan gebruikt gemaakt worden van een stick van de club, maar eens men lid is, dient men zelf een stick te kopen.  Daarnaast is het dragen van scheenlappen en een mondstuk zowel tijdens trainingen als wedstrijden verplicht.  Alle materiaal (ook stickzak, trainingsshort of -rokje) kan worden aangekocht bij onze partner CHAMPS langs de N9 in Mariakerke (Wijmenstraat 1a).  

De officiële wedstrijdtenue (van het merk REECE AUSTRALIA) bestaat uit een polo, rok/short, kousen (pakket 95 euro) en een clubhoodie (50 euro volwassenen / 45 euro kids).  Deze kan worden gepast en besteld bij CHAMPS.  Meer info op de pagina "Clubkledij".

Nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk graag, stel ze gerust via info@hockeymeetjesland.be.  Hopelijk tot binnenkort!