Bedankt voor uw interesse in Meetjesland Hockey Club!  Hockey is nog steeds aan het "boomen", ondanks de Coronaperikelen van de voorbije twee seizoen.  Populariteit die onze sport te danken heeft aan de uitstekende prestaties de voorbije jaren van de Red Lions en Red Panthers, met als orgelpunt de Olympische titel van de Red Lions afgelopen zomer, en de ermee gepaard gaande media-aandacht.  Het is allemaal koren op de molen van de talrijke initiatieven om nieuwe clubs op te richten in regio's waar tot dan toe geen hockey kon worden gespeeld.  Maar ook omdat het gewoonweg een keitoffe ploegsport is met de juiste waarden.

Als enige hockeyclub in de regio Meetjesland kunnen wij kinderen én volwassenen de kans geven om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen, competitief of recreatief, in de gezonde buitenlucht...

BEKNOPTE HISTORIEK & INFRASTRUCTUUR

De club werd opgericht begin januari 2014, is aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga en heeft haar thuisbasis in het Sportpark Eeklo, in een prachtige sportcluster met een nieuw zwembad, vernieuwde sporthal, cafetaria en kleedkamers, tennisterreinen en andere buitenterreinen (en een grote parking!).  De club beschikt over een tweede, klein, terrein in de Zandstraat (bij Sportjoy Healthclub).

Het hockeyveld in het Sportpark werd officieel geopend eind mei 2019.  Het is een semi-waterveld dat zowel droog als beregend kan worden bespeeld en beschikt over ledverlichting. De realisatie van dit hockeyveld was de kroon op het harde werk van het bestuur en heeft de club geen windeieren gelegd.  De aantrekkingskracht van het nieuwe veld is intussen bewezen: het aantal spelende is intussen (situatie eind oktober 2021) gegroeid tot 285, waarvan 220 jeugdleden.

VOOR WIE?

Onze familiale club staat open voor alle leeftijdscategorieën, van kinderen geboren in 2017 tot en met volwassenen. Onze leden komen vanuit alle hoeken van het Meetjesland naar het centraal gelegen Eeklo afgezakt om hockey te spelen.

WAT HOUDT LIDMAATSCHAP IN?

Wie lid wordt van onze club mag deelnemen aan de trainingen en, mits voldoende opgedane ervaring tijdens de trainingen, wedstrijden. Een hockeyseizoen ziet er als volgt uit:

Spelers die competitie spelen, spelen twee outdoor-rondes: de eerste seizoenshelft of "eerste ronde" is van being september tot half november en in januari worden deze ploegen dan opnieuw, en eventueel ook nieuwe ploegen, ingeschreven voor de zgn. "tweede ronde", van half februari tot eind mei 2022.  De club heeft voor de 1e helft van het seizoen 2021-2022 zeventien ploegen in competitie: U8 boys, U8 girls, U9 girls, U10 boys, U11 girls (incl. de U10 meisjes), U12 boys (incl. de U11 jongens), U12 girls, U14 boys, U14 girls, U16 boys, U16 girls, U19 girls (twee ploegen), U19 boys, Dames en Heren.  Er is ook een Trimmersploeg die competitie speelt.

Nieuwe leden die aansluiten tijdens de zomermaanden of tijdens de eerste seizoenshelft krijgen de tijd om zich eerst te focusen op de trainingen, zij worden dus in principe niet ineens voor de leeuwen gegooid in de competitie.

De wedstrijden voor de jongste jeugd vinden op zaterdagvoormiddag, en vanaf U14 vanaf de middag plaats, afwisselend thuis en op verplaatsing (hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, uitzonderlijk eens in Antwerpen of Vlaams-Brabant).  Wedstrijden van de Heren zijn op zondag, en van de Dames op zaterdag of zondag.

De leeftijdscategorieën in het seizoen 2021 - 2022 zijn:

Kuikentjes (geboren in 2017 en 2016): spelen nog geen competitie, krijgen training aangepast aan het niveau van hun ontwikkeling;

U7 boys & girls (geboren in 2015): spelen 3 tegen 3 in een wedstrijdje van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U8 boys & girls (geboren in 2014): spelen 3 tegen 3 in wedstrijd van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U9 girls (geboren in 2013): spelen 6 tegen 6 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op 1/4 van een volwaardig veld (55 x 23m)

U10 / U11 / U12 (geboren in 2012, 2011 en 2010): spelen 8 tegen 8 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op 1/2 van een volwaardig veld (55m x 46m);

U14 (geboren in 2009 en 2008): spelen 11 tegen 11 op een volledig veld (91,4 x 55m);

U16 (geboren in 2007 en 2006): idem als U14

U19 (geboren in 2003 t/m 2005): idem als U14; in de U19 girls 2 ploeg spelen ook meisjes mee uit 2007 en 2006

Senioren (heren/dames, +35, +45, ladies/gents en trimhockeyers): idem als U14

Naast de competitie is er ook ruimte voor recreatief hockey. Er is een recreatieve werking voor volwassenen of Start2Hockey (beginnende volwassenen), ook Trimmers genaamd.  Naast de trainingen speelt een groot deel van de Trimmersgroep ook in de Trimmerscompetitie van de Vlaamse Hockey Liga (6 matchen op een seizoen).  

De trainingen vinden altijd plaats op ons veld in het Sportpark.  Er wordt op techniek en tactiek getraind, maar alle ploegen vanaf U14 hebben op woensdag ook 45 min fysische training, aangepast aan de leeftijd van de spelers, net voor of na hun training.  De tijdstippen van de trainingen staan onder "Sportief" en "Trainingen".  Elke ploeg die competitie speelt krijgt twee trainingen per week.  Daarnaast werd het concept van M-Team in het leven geroepen, waarbij elke speler een (niet-verplichte) derde training kan volgen waarbij op speciale technieken wordt geoefend.  Er zijn geen trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Tijdens de wintermaanden (eind november tot eind februari) speelt een deel van onze jeugd indoorhockey.  Door de beperkte beschikbaarheid van indoorzalen is dit voor het winterseizoen 2021-2022 beperkt tot U14 en ouder.  De trainingen vinden plaats in de sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo en de thuiswedstrijden in zaal MEOS in Maldegem.  De jeugd die geen indoorhockey speelt, kan inschrijven voor één training per week en de U7 - U12 neemt deel aan het Oost-Vlaams Wintercriterium (6 wedstrijden).

WAT HEB IK NODIG?

Wat de uitrusting betreft: tijdens de proeflessen kan gebruikt gemaakt worden van een stick van de club, maar eens men lid is, dient men zelf een stick te kopen.  Daarnaast is het dragen van scheenlappen en een mondstuk zowel tijdens trainingen als wedstrijden verplicht.  Alle materiaal (ook stickzak, trainingsshort of -rokje) kan worden aangekocht bij onze partner CHAMPS langs de N9 in Mariakerke (Wijmenstraat 1a).  

De officiële wedstrijdtenue (van het merk REECE AUSTRALIA) bestaat uit een polo, rok/short, kousen (pakket 95 euro) en een clubhoodie (50 euro volwassenen / 45 euro kids).  Deze kan worden gepast en besteld bij CHAMPS.  Meer info op de pagina "Clubkledij".

Nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk graag, stel ze gerust via info@hockeymeetjesland.be.  Hopelijk tot binnenkort!