Bedankt voor uw interesse in Meetjesland Hockey Club!  Hockey wint op spectaculaire wijze aan populariteit dank zij de spraakmakende prestaties van de Red Lions en Red Panthers, de media-aandacht die daarmee gepaard gaat en talrijke initiatieven om nieuwe clubs op te richten in regio's waar tot dan toe geen hockey kon worden gespeeld.  Maar ook omdat het gewoonweg een keitoffe ploegsport is met de juiste waarden.

Als enige hockeyclub in de regio Meetjesland kunnen wij kinderen én volwassenen de kans geven om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen, in de gezonde buitenlucht...

BEKNOPTE HISTORIEK & INFRASTRUCTUUR

De club werd opgericht begin januari 2014, is aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga en heeft haar thuisbasis in het Sportpark Eeklo, in een prachtige sportcluster met een nieuw zwembad, vernieuwde sporthal, cafetaria en kleedkamers, tennisterreinen en andere buitenterreinen (en een grote parking!).  De club beschikt over een tweede, klein, terrein in de Zandstraat (bij Sportjoy Healthclub).

Het hockeyveld in het Sportpark werd officieel geopend eind mei 2019.  Het is een semi-waterveld dat beregend kan worden en beschikt over ledverlichting. De realisatie van dit hockeyveld was broodnodig voor de verdere ontwikkeling van de club, en het bestuur heeft dan ook samen met de Eeklose sportdienst hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.  De aantrekkingskracht van het nieuwe veld is intussen bewezen: in juli vond de eerste zomerstage er plaats voor niet minder dan 80 kinderen en dankzij het veld kon ook voor een volwaardige sportieve omkadering worden gezorgd voor de leden vanaf het seizoen 2019-2020, met een hoofdtrainer die ervaring heeft bij de nationale ploegen. Het zal ongetwijfeld een verdere boost geven aan het ledenaantal van de club, die in 2018 reeds de 6e snelst groeiende club op 94 Belgische clubs was (+40%).

VOOR WIE?

Onze familiale club staat open voor alle leeftijdscategorieën, van kinderen geboren in 2015 tot en met volwassenen. Onze leden komen vanuit alle hoeken van het Meetjesland naar het centraal gelegen Eeklo afgezakt om hockey te spelen.

WAT HOUDT LIDMAATSCHAP IN?

Wie lid wordt van onze club mag deelnemen aan de trainingen en, mits voldoende opgedane ervaring tijdens de trainingen, wedstrijden. Een hockeyseizoen ziet er als volgt uit:

Spelers die competitie spelen, spelen twee outdoor-rondes: de eerste seizoenshelft of "eerste ronde" is van 8 september tot 16 november en in januari worden deze ploegen dan opnieuw, en eventueel ook nieuwe ploegen, ingeschreven voor de zgn. "tweede ronde", van 15 februari tot 21 mei 2020.  De club heeft voor de 1e helft van het seizoen 2019-2020 dertien ploegen in competitie: U8 boys (twee ploegen, waarbij ook de meisjes voorlopig worden ingedeeld tot wanneer er voldoende zijn om een eigen U8 meisjesploeg in te schrijven - we hebben nog 2 meisjes nodig!), U9 boys, U10 girls (incl. U9 meisjes), U10 boys, U11 boys (incl. U12 jongens), U14 girls (waarin ook U12 meisjes spelen), U14 boys, U16 boys, U16 girls, U19 girls, Dames en Heren. U19 boys spelen voorlopig bij de Heren. De Heren- en Damesploeg spelen een doorlopende competitie.

Nieuwe leden die aansloten tijdens de zomermaanden of die zich aansluiten tijdens de eerste seizoenshelft krijgen de tijd om zich rustig te focusen op de trainingen, zij worden dus niet ineens voor de leeuwen gegooid in de competitie.

De wedstrijden voor de jongste jeugd vinden op zaterdagvoormiddag, en vanaf U14 vanaf de middag plaats, afwisselend thuis en op verplaatsing (hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, uitzonderlijk eens in Antwerpen of Vlaams-Brabant).  Wedstrijden van de Heren zijn op zondag, en van de Dames op zaterdag of zondag.

De leeftijdscategorieën in het seizoen 2019 - 2020 zijn:

Kuikentjes (geboren in 2015 en 2014): spelen nog geen competitie, krijgen training aangepast aan het niveau van hun ontwikkeling;

U7 boys & girls (geboren in 2013): spelen 4 tegen 4 in een wedstrijdje van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U8 boys & girls (geboren in 2012): spelen 4 tegen 4 in wedstrijd van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m); tijdens de eerste seizoenshelft spelen de U8 meisjes mee met de jongens (omdat ze met nét te weinig waren om een apart meisjesploegje in te schrijven - we verwachten dat we een apart meisjesploegje zullen kunnen inschrijven voor de tweede seizoenhelft die in februari 2020 start)

U9 boys & girls (geboren in 2011): spelen 6 tegen 6 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op ¼ van een volwaardig veld (55m x 23m); de U9 meisjes spelen dit seizoen mee met de U10 meisjes (zie onder);

U10 boys & girls (geboren in 2010): spelen 8 tegen 8 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op een half veld;

U11 boys & girls (geboren in 2009): idem als U10; de U11 meisjes spelen voorlopig mee met de U10 meisjes;

U12 boys & girls (geboren in 2008): idem als U10; de U12 jongens spelen voorlopig mee met de U11 jongens en de U12 meisjes spelen voorlopig mee met de U14 meisjes;

U14 boys & girls – vroeger gekend als “kadetten” – (geboren in 2007 en 2006): spelen met 11 tegen 11 op een volwaardig veld (91,4 x 55m)

U16 boys & girls – vroeger gekend als “scholieren” – (geboren in 2005 en 2004): idem als U14

U19 boys & girls – vroeger gekend als “junioren” – (geboren in 2001 t/m 2003): idem als U14

Senioren (heren/dames, +35, +45, ladies/gents en trimhockeyers): idem als U14

Naast de competitie is er ook ruimte voor recreatief hockey. Er is een recreatieve werking voor volwassenen of Start2Hockey (beginnende volwassenen die af en toe eens een wedstrijd spelen tegen clubs uit Oost- en West-Vlaanderen of deelnemen aan een tornooi), ook Trimmers genaamd.  

De trainingen vinden altijd plaats op ons veld in het Sportpark.  Er wordt op techniek en tactiek getraind, maar er is ook een luik van 30 min fysische training, aangepast aan de leeftijd van de spelers.  De tijdstippen van de trainingen staan onder "Sportief" en "Trainingen".  Elke ploeg die competitie speelt krijgt twee trainingen per week.  Er zijn geen trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Tijdens de wintermaanden (eind november tot eind februari) kan worden ingeschreven voor zaalhockey.  Dit is niet verplicht maar de voorbije jaren heeft het merendeel van onze leden hieraan deelgenomen: zaalhockey bevordert ieders snelheid en techniek.  De trainingen vinden plaats in de sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo en de thuiswedstrijden in de ultramoderne zaal MEOS in Maldegem.

WAT HEB IK NODIG?

Wat de uitrusting betreft: tijdens de proeflessen kan gebruikt gemaakt worden van een stick van de club, maar eens men lid is, dient men zelf een stick te kopen.  Daarnaast is het dragen van scheenlappen en een mondstuk zowel tijdens trainingen als wedstrijden verplicht.  Alle materiaal (ook stickzak, trainingsshort of -rokje) kan worden aangekocht bij onze partner CHAMPS, pas geopend.  Dit is de voormalige Intersport langs de N9 in Mariakerke (Wijmenstraat 3a).  

De officiële wedstrijdtenue (van het merk REECE AUSTRALIA) bestaat uit een polo, rok/short, kousen (pakket 95 euro) en een clubhoodie (50 euro volwassenen / 45 euro kids).  Deze kan worden gepast en besteld bij CHAMPS.  Meer info op de pagina "Clubkledij".

Nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk graag, stel ze gerust via info@hockeymeetjesland.be.  Hopelijk tot binnenkort!