Bedankt voor uw interesse in Meetjesland Hockey Club!  Hockey is nog een sport die "boomt" en dat hebben we te danken aan de uitstekende prestaties de voorbije jaren van de Red Lions en Red Panthers, en de grotere media-aandacht voor onze sport.  Het is allemaal koren op de molen van de talrijke initiatieven om nieuwe clubs op te richten in regio's waar tot dan toe geen hockey kon worden gespeeld.  Maar ook omdat het gewoonweg een keitoffe ploegsport is met de juiste kernwaarden: respect en fair-play.  Bekijk zeker ook onze infobrochure.

Als enige hockeyclub in de regio Meetjesland kunnen wij kinderen én volwassenen de kans geven om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen. Zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen, competitief of recreatief, in de gezonde buitenlucht...

BEKNOPTE HISTORIEK & INFRASTRUCTUUR

De club werd opgericht begin januari 2014, is aangesloten bij de Vlaamse Hockey Liga en heeft haar thuisbasis in het Sportpark Eeklo, in een prachtige sportcluster met een nieuw zwembad, vernieuwde sporthal, cafetaria en kleedkamers, tennisterreinen en andere buitenterreinen (en een grote parking!).  De club beschikt over een tweede, klein, terrein in de Zandstraat (bij Sportjoy Healthclub).

Het hockeyveld in het Sportpark werd officieel geopend eind mei 2019.  Het is een semi-waterveld dat zowel droog als beregend kan worden bespeeld en beschikt over ledverlichting. De realisatie van dit hockeyveld was de kroon op het harde werk van het bestuur en heeft de club geen windeieren gelegd.  De aantrekkingskracht van het nieuwe veld is intussen bewezen: volgens de laatste officiële cijfers van de hockeyfederatie telt onze club 355 leden, waarvan het aantal spelende leden intussen (situatie eind oktober 2022) is gegroeid tot 295, waarvan 230 jeugdleden.

VOOR WIE?

Onze familiale club staat open voor alle leeftijdscategorieën, van kinderen geboren in 2018 tot en met volwassenen. Onze leden komen vanuit alle hoeken van het Meetjesland naar het centraal gelegen Eeklo afgezakt om hockey te spelen.

WAT HOUDT LIDMAATSCHAP IN?

Wie lid wordt van onze club mag deelnemen aan de trainingen (mei-november en maart-mei) en, mits voldoende opgedane ervaring tijdens de trainingen, wedstrijden. Een hockeyseizoen ziet er als volgt uit:

De eerste seizoenshelft is van begin september tot midden-november.  Nieuwe leden spelen in principe nog niet onmiddellelijk mee in de competitie.  De tweede seizoenshelft is van begin maart tot eind mei.  Daartussen liggen de wintermaanden waarbinnen de club een winterseizoen organiseert (dat niet inbegrepen is in het lidgeld), waarbinnen men de keuze heeft: 1 training en mogelijkheid om deel te nemen aan vriendschappelijke wedstrijden, of deelname aan indoorhockey. De club heeft voor de 1e helft van het seizoen 2022-2023 zeventien ploegen in competitie: U7 girls, U8 boys, U9 girls, U10 boys, U10 girls, U11 girls, U11 boys, U14 boys (waarbij de U12 boys spelen), U14 girls (waarbij de U12 girls spelen), U16 boys, U16 girls, U19 boys, U19 girls (twee ploegen), Dames (twee ploegen) en Heren.  Er is ook een Trimmersploeg (recreatieve volwassenen) die een (recreatieve) competitie speelt.  Voor de tweede ronde die begin maart 2023 start ziet het ernaar uit dat we met de vele nieuwe leden ook U7 boys en U8 girls ploegjes gaan kunnen vormen.

Nieuwe leden die aansluiten tijdens de zomermaanden of tijdens de eerste seizoenshelft krijgen de tijd om zich eerst te focusen op de trainingen, zij worden dus in principe niet ineens voor de leeuwen gegooid in de competitie.

De wedstrijden voor de jongste jeugd vinden op zaterdagvoormiddag, en vanaf U14 vanaf de middag plaats, afwisselend thuis en op verplaatsing (hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, uitzonderlijk eens in Antwerpen of Vlaams-Brabant).  Wedstrijden van de Heren zijn op zondag, en van de Dames op zaterdag of zondag.

De leeftijdscategorieën in het seizoen 2022 - 2023 zijn:

Kuikentjes (geboren in 2018 en 2017): spelen nog geen competitie, krijgen training aangepast aan het niveau van hun ontwikkeling met behulp van de MultiSkilzz for Hockey attributen (te vergelijken met Multimove, maar dan eerder gericht naar hockey toe);

U7 boys & girls (geboren in 2016): spelen 3 tegen 3 in een wedstrijdje van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U8 boys & girls (geboren in 2015): spelen 3 tegen 3 in wedstrijd van 2 x 20 minuten, op 1/8 van een volwaardig veld (27,5m x 23m);

U9 girls (geboren in 2014): spelen 6 tegen 6 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op 1/4 van een volwaardig veld (55 x 23m)

U10 / U11 / U12 (geboren in 2011, 2012 en 2013): spelen 8 tegen 8 in wedstrijd van 2 x 25 minuten, op 1/2 van een volwaardig veld (55m x 46m);

U14 (geboren in 2009 en 2010): spelen 11 tegen 11 op een volledig veld (91,4 x 55m);

U16 (geboren in 2007 en 2008): idem als U14

U19 (geboren in 2004 t/m 2006): idem als U14

Senioren (heren/dames, +35, +45, ladies/gents en trimhockeyers): idem als U14

Naast de competitie is er ook ruimte voor recreatief hockey. Er is een recreatieve werking voor volwassenen of Start2Hockey (beginnende volwassenen), ook Trimmers genaamd.  Naast de trainingen speelt een groot deel van de Trimmersgroep ook in de Trimmerscompetitie van de Vlaamse Hockey Liga (6 matchen op een seizoen).  

De trainingen vinden altijd plaats op ons veld in het Sportpark.  Er wordt op techniek en tactiek getraind, maar alle ploegen vanaf U14 hebben op woensdag ook 45 min fysische training, aangepast aan de leeftijd van de spelers, net voor of na hun training.  De tijdstippen van de trainingen staan onder "Sportief" en "Trainingen".  Elke ploeg die competitie speelt krijgt twee trainingen per week.  Daarnaast werd het concept van M-Team in het leven geroepen, waarbij elke speler een (niet-verplichte) derde training kan volgen waarbij op speciale technieken wordt geoefend.  Er zijn geen trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Tijdens de wintermaanden (eind november tot en met eind februari) is er de mogelijkheid om in te schrijven voor het winterseizoen, wat niet verplicht is maar warm aanbevolen om deze lange periode niet stil te zitten.  Er is keuze tussen trainingen en vriendschappelijke wedstrijden outdoor (als het weer het toelaat) en indoorhockey. Voor indoorhockey vinden de trainingen plaats in de sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo; thuiswedstrijden kunnen plaatsvinden in zaal MEOS in Maldegem.

WAT HEB IK NODIG?

Wat de uitrusting betreft: tijdens de proeflessen kan gebruikt gemaakt worden van een stick van de club, maar eens men lid is, dient men zelf een stick te kopen.  Daarnaast is het dragen van scheenlappen en een mondstuk zowel tijdens trainingen als wedstrijden verplicht.  Alle materiaal (ook stickzak, trainingsshort of -rokje) kan worden aangekocht bij onze partner CHAMPS langs de N9 in Mariakerke (Wijmenstraat 1a).  

De officiële wedstrijdtenue (van het merk REECE AUSTRALIA) bestaat uit een polo, rok/short, kousen (pakket 95 euro) en een clubhoodie (50 euro volwassenen / 45 euro kids).  Deze kan worden gepast en besteld bij CHAMPS.  Meer info op de pagina "Clubkledij".

Nog vragen? Die beantwoorden we natuurlijk graag, stel ze gerust via info@hockeymeetjesland.be.  Hopelijk tot binnenkort!