Voor het vierde jaar op rij organiseert onze club tijdens de winterstop zaaltrainingen, nemen we met enkele ploegen deel aan het zaalkampioenschap (8 ploegen, waarvan voor het eerst één ploeg in VHL1, de U14 girls) en doen we opnieuw mee met het instapprogramma Indoor4Fun voor de U7/U8. Meer info over Indoor4Fun vind je hier.

De indoortrainingen vinden opnieuw plaats in sporthal Dullaert van het College Ten Doorn in Eeklo (adres Dullaert 40, parking buiten de omheining van het college, aan de straatkant).  Omdat ook andere sportclubs gebruik maken van deze zaal kreeg onze club een beperkt aantal uren ter beschikking, maar toch zullen alle groepen minstens 1 uur indoortraining hebben.  Vandaar dat wie zich inschreef voor het indoorseizoen ook een uurtje outdoortraining zal krijgen tijdens het winterseizoen (indien de weersomstandigheden het toelaten) op woensdagnamiddag, volgens het schema dat via de managers werd doorgegeven.

Sportief gezien is in zaal kunnen spelen tijdens de winterstop een luxe.  Naast het feit binnen te kunnen trainen tijdens miezerige en koudere maanden, wordt de conditie op peil gehouden en in zaal spelen is zeer bevorderlijk voor techniek en spelinzicht, en met het oog op de 2e outdoorronde die eind februari aanvat, een plus!

Benodigdheden: een volledig gesloten zaalhockeyhandschoen en een zaalhockeystick zijn verplicht.  Net omdat zaalhockey, door de snellere balrol in zaal, technisch veeleisender is dan outdoor-hockey, is controle van de bal heel belangrijk, vandaar dat er met een lichtere en dunnere zaalhockeystick wordt gespeeld.  In zaal wordt niet met outdoor-hockeyschoenen gespeeld: sportschoenen met gladde zool zijn verplicht (dit mag een zaalhockeyschoen zijn, maar zaalvoetbalschoen of tennisschoen is ook OK).

De spelregels indoor vinden jullie hier, een beknopte samenvatting in pictogrammen van de spelregels U7 tot U12 vinden jullie hier