Meer informatie in verband met de spelregels die gelden tijdens het seizoen 2020 - 2021 vinden jullie in volgende documenten terug:

- leidraad voor ouders die een wedstrijd fluiten van U14 en hoger, klik hier;

- spelregels outdoor wedstrijden op groot veld (KBHB), klik/tik hier, en aanvullend, de spelregels van de FIH, klik/tik hier;

- leidraad voor ouders die een wedstrijd fluiten van U7 tot en met U12, klik/tik hier; OPGELET: sinds 1 september 2019 zijn sommige regels veranderd - klik/tik hier en voor U7/U8 gelden vanaf 1 september 2020 enkele nieuwe regels, zie verder; de pictogrammen hieronder houden rekening met deze veranderingen en "overrulen" dus bij tegenstrijdigheid voornoemde leidraad.

- update spelregels (pictogram) categorie U7 en U8 (3 tegen 3 resp. 4 tegen 4), klik hier;

- update spelregels (pictogram) categorie U9 (6 tegen 6), klik hier;

- update spelregels (pictogram) categorieën U10 tot U12 (8 tegen 8), klik hier;

- sportief reglement van de Vlaamse Hockey Liga, klik hier

Last but not least: een gebitsbeschermer is VERPLICHT te dragen in alle categorieën.

Thuiswedstrijden vanaf U14 (uitgezonderd de wedstrijden van onze U16 girls die in VHL1 spelen) moeten door twee thuisscheidsrechters gefloten worden die het theoretisch examen aflegden.  Oefenen voor dit examen én het examen afleggen kan gewoon thuis, via een e-learning tool.  Voor meer info: info@hockeymeetjesland.be.

De club organiseert ook geregeld info-avonden over de spelregels, zowel outdoor als indoor.  Het bijwonen van zo'n avond wordt warm aanbevolen net zoals we iedereen warm aanbevelen zich vertrouwd te maken met de spelregels van een hockeywedstrijd in de categorie waarin zoon en/of dochter speelt.