Meetjesland Hockey Club

News

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Meetjesland Hockey Club is enige (veld)hockeyclub in de regio, en heeft zijn stek in het Sportpark Eeklo, waar in 2019 een prachtig hockeyveld in kunstgras werd aangelegd.  Wij zijn een ambitieuze maar ook familiale club waar het competitieve en recreatieve aspect hand in hand gaan.  Onze club is sinds zijn oprichting in 2014 elk jaar gegroeid (330 leden in september 2023 waarvan 265 spelers) en is steeds op zoek naar enthousiaste meisjes en jongens die willen hockey spelen!

Op onze site vindt u alle algemene en praktische informatie terug over onze werking.  Of neem een kijkje in onze infobrochure: klik/tik hier.  

Het is mogelijk om je aan te melden voor twee gratis proeflessen tijdens de maand september.  Om lid te worden volstaat het om het inschrijvingsformulier op de site in te vullen en wij doen de rest.  

Onze leden kunnen, na het opvragen van een login, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de respectievelijke teampagina's.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Gefeliciteerd!
16/06
Lore Van de Walle
Noteer alvast

Clinic krokusvakantie

Stages paasvakantie (2e week)

Summer Hockey & Fun stage (1e week juli)

Season Kick-Off stage (week 19/08)

De krokusstage voor de onderbouw + geboortejaar 2008 is VOLZET en werd er een wachtlijst aangelegd.  Inschrijven voor de paasstage kan via Twizzit of de kalender of de website.  Jeugd geboren in 2008 die aan de paasstage wil deelnemen dient in te schrijven voor de "onderbouw" stage van 12-15/04.  Voor de jeugd geboren in 2007 en eerder werkt het sportief comité aan een stage tijdens de eerste week van de paasvakantie, meer info volgt.  De flyer hieronder werd reeds in die zin aangepast.

Klik op de data in de kalender om naar het inschrijvingsformulier te gaan voor de Paasstage.

Ondertussen heeft iedereen vernomen dat er nieuwe regels zijn voor hen die tijdens de afgelopen kerstvakantie in het buitenland op vakantie zijn gegaan.  Wie terugkeert na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone (zo ongeveer alle landen) is verplicht om minstens een week in quarantaine te blijven en zich te laten testen op dag 1 en dag 7 na zijn/haar terugkeer.  Die maatregel, die voorlopig geldt tot 15 januari, is ook van toepassing op kinderen. Wie op reis is geweest, vragen we om deze maatregel te respecteren, opdat we de club gezond kunnen houden.

De Frequently Asked Questions van Sciensano hierover lezen jullie via deze link.

We rekenen op ieders eerlijke medewerking... Al wie dus de afgelopen week in een rode zone vertoefde, vragen we om de regels te volgen en niet naar de training te komen deze week.

De trainingen voor de onderbouw (U12 en jonger) worden weer opgestart vanaf 16 november, volgens het schema van de wintertrainingen (zie menu Sportief / Trainingsschema), en uiteraard coronaproof.  Verdere details heeft iedereen per nieuwsbrief ontvangen.  Er zijn geen toeschouwers toegelaten, behalve 1 assistentie-ouder per team.  Voor de bovenbouw (U14 en ouder) kijken we voorlopig nog de kat uit de boom, hopelijk zullen de dalende coronacijfers ook die trainingen weer mogelijk maken binnenkort.

Met zeer veel pijn in het hockey-hart heeft het bestuur van de club na nachtelijk overleg besloten om niet te wachten tot vrijdag (het coronavirus wacht ook niet) maar om met onmiddellijke ingang alle trainingen te annuleren.  Bovendien niet alleen voor de bovenbouw (U14+) maar voor iedereen (ook kuikentjes - U12).  De beslissing is genomen uit voorzorg, in het belang van de gezondheid van al onze leden en hun familieleden en om mee te werken aan de beperking van alle contacten buiten de gezinsbubbels gedurende de volgende 3 weken.  Wat helaas ook betekent dat de herfststage wordt geannuleerd, het inschrijvingsgeld wordt teruggestort.  Op die manier hopen we met zijn allen opnieuw bij aanvang van het winterseizoen mid-november, op het veld te staan.  Verder besliste de hockeyliga om ook de competitie in alle leeftijdscategorieën op te schorten.  Verdere berichtgeving omtrent het herspelen van de afgelaste wedstrijden volgt van zodra de hockeyliga hierover communiceert.  Even door deze zure appel heenbijten in het belang van iedereen en de rest van het seizoen! #staysafe.    

We naderen eind oktober en dat betekent, naar jaarlijkse gewoonte...

Weliswaar zal het dit jaar een tikkeltje anders zijn wegens COVID-19: er zal geen pompoensoep worden geserveerd.

Het is weer zover: die fijne week waarin alle clubs de vrijwilligers die onze wedstrijden in goede banen leiden, in de picture te zetten! Corona verplicht ons om de zaken wat afstandelijker aan te pakken maar we blijven het enorm belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk het werk is dat alle honderden, zelfs duizenden scheidsrechters en vrijwilligers elk weekend verzetten.  Zij verdienen het om ook in deze tijden van Corona een hart onder de riem gestoken te krijgen.

Gedurende deze week nodigen we iedereen uit om je foto’s samen met een scheidsrechter (op 1,5m hé!), te delen door gebruik te maken van #BedanktScheids en de @hockeybe-accounts te taggen. Op deze manier kan de hockeybond de publicaties op hun beurt volgen en delen!

Op maandag 31 augustus werden de trainingen opnieuw opgestart: het nieuwe seizoen 2020 - 2021 is daarmee officieel van start gegaan. We zijn echter nog lang niet verlost van COVID-19 en dus gelden er nog steeds veiligheidsmaatregelen op en rond het veld in het Sportpark, zoals mondmaskerplicht, handen ontsmetten, 1,5m afstand houden bij aankomst en vertrek, en rond het veld, en registratieplicht voor alle bezoekers aan de hockeysite.  Lees zeker de COVID-19 richtlijnen (klik/tik hier) die gelden op onze club en die ter tijd en stond zullen worden geactualiseerd.  Het wedstrijdprotocol van de KBHB (update 18/09/2020) vind je hier.  Als we allemaal ons steentje bijdragen wordt het een topseizoen, ondanks de huidige omstandigheden!  Voor de competitie gelden nog een aantal bijkomende regels die door de hockeyliga in een zgn. "wedstrijdprotocol" werden uitgeschreven en waarvan iedereen intussen op de hoogte is.

Golden Partners
Silver Partners
Bronzen Partners
Overig nieuws

 

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com