Meetjesland Hockey Club

News

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Meetjesland Hockey Club is enige (veld)hockeyclub in de regio, en heeft zijn stek in het Sportpark Eeklo, waar in 2019 een prachtig hockeyveld in kunstgras werd aangelegd.  Wij zijn een ambitieuze en familiale club waar het competitieve en recreatieve aspect hand in hand gaan.  Onze club is sinds zijn oprichting in 2014 elk jaar gegroeid (335 leden in januari 2022 waarvan 285 spelers) en is steeds op zoek naar enthousiaste meisjes en jongens die willen hockey spelen!

Op onze site vindt u alle algemene en praktische informatie terug over onze werking.  Daarnaast hebben we ook een infobrochure: klik/tik hier.  

Om lid te worden volstaat het om het inschrijvingsformulier op de site in te vullen en wij doen de rest.  Ook voor een proefles of voor de events die de club organiseert wordt via de website ingeschreven.  

Onze leden kunnen, na het opvragen van een login, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de respectievelijke teampagina's.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Gefeliciteerd!
Noteer alvast

De trainingen voor de onderbouw (U12 en jonger) worden weer opgestart vanaf 16 november, volgens het schema van de wintertrainingen (zie menu Sportief / Trainingsschema), en uiteraard coronaproof.  Verdere details heeft iedereen per nieuwsbrief ontvangen.  Er zijn geen toeschouwers toegelaten, behalve 1 assistentie-ouder per team.  Voor de bovenbouw (U14 en ouder) kijken we voorlopig nog de kat uit de boom, hopelijk zullen de dalende coronacijfers ook die trainingen weer mogelijk maken binnenkort.

Met zeer veel pijn in het hockey-hart heeft het bestuur van de club na nachtelijk overleg besloten om niet te wachten tot vrijdag (het coronavirus wacht ook niet) maar om met onmiddellijke ingang alle trainingen te annuleren.  Bovendien niet alleen voor de bovenbouw (U14+) maar voor iedereen (ook kuikentjes - U12).  De beslissing is genomen uit voorzorg, in het belang van de gezondheid van al onze leden en hun familieleden en om mee te werken aan de beperking van alle contacten buiten de gezinsbubbels gedurende de volgende 3 weken.  Wat helaas ook betekent dat de herfststage wordt geannuleerd, het inschrijvingsgeld wordt teruggestort.  Op die manier hopen we met zijn allen opnieuw bij aanvang van het winterseizoen mid-november, op het veld te staan.  Verder besliste de hockeyliga om ook de competitie in alle leeftijdscategorieën op te schorten.  Verdere berichtgeving omtrent het herspelen van de afgelaste wedstrijden volgt van zodra de hockeyliga hierover communiceert.  Even door deze zure appel heenbijten in het belang van iedereen en de rest van het seizoen! #staysafe.    

We naderen eind oktober en dat betekent, naar jaarlijkse gewoonte...

Weliswaar zal het dit jaar een tikkeltje anders zijn wegens COVID-19: er zal geen pompoensoep worden geserveerd.

Het is weer zover: die fijne week waarin alle clubs de vrijwilligers die onze wedstrijden in goede banen leiden, in de picture te zetten! Corona verplicht ons om de zaken wat afstandelijker aan te pakken maar we blijven het enorm belangrijk om te benadrukken hoe belangrijk het werk is dat alle honderden, zelfs duizenden scheidsrechters en vrijwilligers elk weekend verzetten.  Zij verdienen het om ook in deze tijden van Corona een hart onder de riem gestoken te krijgen.

Gedurende deze week nodigen we iedereen uit om je foto’s samen met een scheidsrechter (op 1,5m hé!), te delen door gebruik te maken van #BedanktScheids en de @hockeybe-accounts te taggen. Op deze manier kan de hockeybond de publicaties op hun beurt volgen en delen!

Op maandag 31 augustus werden de trainingen opnieuw opgestart: het nieuwe seizoen 2020 - 2021 is daarmee officieel van start gegaan. We zijn echter nog lang niet verlost van COVID-19 en dus gelden er nog steeds veiligheidsmaatregelen op en rond het veld in het Sportpark, zoals mondmaskerplicht, handen ontsmetten, 1,5m afstand houden bij aankomst en vertrek, en rond het veld, en registratieplicht voor alle bezoekers aan de hockeysite.  Lees zeker de COVID-19 richtlijnen (klik/tik hier) die gelden op onze club en die ter tijd en stond zullen worden geactualiseerd.  Het wedstrijdprotocol van de KBHB (update 18/09/2020) vind je hier.  Als we allemaal ons steentje bijdragen wordt het een topseizoen, ondanks de huidige omstandigheden!  Voor de competitie gelden nog een aantal bijkomende regels die door de hockeyliga in een zgn. "wedstrijdprotocol" werden uitgeschreven en waarvan iedereen intussen op de hoogte is.

Onze Summer & Fun stage van 6 tot 10 juli is intussen achter de rug.

Leden van de club (en ook niet-leden die reeds hockey-ervaring hebben opgedaan) kunnen inschrijven voor onze Season Kick-off stages tijdens de tweede helft van augustus 2020.  Ben je geen lid maar volgde je in het verleden al eens een hockeystage, en heb je zin om volgend seizoen lid te worden van onze club? Dan kan je ook deelnemen aan deze stage.  Meer info onder menu Sportief => Stages.

Het competitieseizoen 2019-2020 zit er helaas op. 
 
We konden echter op 23 en 24 mei, dank zij de versoepelingen van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, onze trainingen hernemen, zij het onder strikte veiligheidsmaatregelen.
 
Nog tot eind juni zullen trainingen worden gegeven tijdens het weekend, voor de onderbouw op zaterdag, voor de bovenbouw op zondag.  Omdat er bij de organisatie van de trainingen veel komt kijken gezien de geldende maatregelen en voor een groot aantal van onze trainers de blok of thesistijd is aangebroken, zal er één training per week worden voorzien voor iedereen (jeugd, Heren, Dames en Trimmers).
 
Er gelden verplichte maximumaantallen voor de trainingsgroepen, die op basis van leeftijd werden ingedeeld.  Het is verplicht om vooraf te registreren voor een training, via twizzit.
 
Ons filmpje met hoe je veilig aankomt, op het veld staat en weer vertrekt na de training, vind je hier
 
Tot zolang er geen verdere versoepeling van de maatregelen wordt aangekondigd dienen de veiligheidsmaatregelen ten allen tijde in acht te worden genomen.  Naast het filmpje vind je deze in handige samenvatting van de hockeyliga ook hier terug. 
 
Een speciaal woord van dank voor het sportief comité dat de voorbije weken hard heeft gewerkt aan de terugkeer, en aan alle ouders die zich opgeven als assistentie-ouder tijdens de trainingen.   
 
Tot slot: stay safe!

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt om, wegens de huidige dreiging van het Covid-19 virus, onze Night of Hockey, die zaterdag zou plaatsvinden in het Atheneum in Eeklo, uit te stellen.  Alle elementen afwegend komen wij tot de conclusie dat het niet verantwoord zou zijn om de Night of Hockey in de gegeven omstandigheden te laten plaatsvinden.

We blijven de situatie monitoren in de hoop snel een nieuwe datum te kunnen communiceren.  In tussentijd worden de ontvangen inschrijvingsgelden teruggestort.

Tot nader order blijven de hockey-activiteiten in de buitenlucht wel plaatsvinden.

 
Gezien de actuele besmettingsrisico’s op het coronavirus, wenst onze club, samen met de KBHB, VHL en LFH, een aantal adviezen rond hygiëne te formuleren voor de teams, de speelsters/spelers en de scheidsrechters, voor wedstrijden en trainingen.

'HANDSHAKE' VOOR EN NA DE WEDSTRIJD

Bij hockey is het de gewoonte dat de spelers van beide teams en de scheidsrechters elkaar de hand schudden voor en na de wedstrijd, als teken van wederzijds respect. Wij raden aan om dit gedurende de ganse periode van besmettingsrisico te vermijden. Dit kan vervangen worden door een ludiek alternatief. Enkele voorbeelden:

  • ‘stick clap’ : de spelers van beide teams slaan de stick tegen elkaar bij het elkaar kruisen
  • ‘foot shake’ : de spelers van beide teams slaan een voet tegen elkaar bij het elkaar kruisen
  • ‘team yell’ : beide teams lijnen tegenover elkaar op, met de scheidsrechters aan één van de kopse kanten van de oplijning, en elk team roept een ‘oorlogskreet’ naar de tegenstander en de scheidsrechters
  • … wees creatief, maar overleg voor de wedstrijd met de tegenstander en de scheidsrechters!

VIERING BIJ DOELPUNT OF OVERWINNING

Vermijd grote ‘team hugs’ bij het vieren van een doelpunt of overwinning. Probeer eerder afstand te houden, maar vind een andere manier van vieren, met een ‘team yell’ bvb. Laat ook hier uw creativiteit de vrije loop.

TANDENBESCHERMER

Laat uw mondstuk niet rond slingeren, maar berg het op in één van uw kousen of in uw tas, wanneer u het niet in de mond hebt.

DRINKBUS

Drink alleen uit uw eigen drinkbus, deel deze niet met teamgenoten.

Golden Partners
Silver Partners
Bronzen Partners
Overig nieuws

 

       

© 2020, website powered by Twizzit.com