Meetjesland Hockey Club

News

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Meetjesland Hockey Club is enige (veld)hockeyclub in de regio, en heeft zijn stek in het Sportpark Eeklo, waar in 2019 een prachtig hockeyveld in kunstgras werd aangelegd.  Wij zijn een ambitieuze maar ook familiale club waar het competitieve en recreatieve aspect hand in hand gaan.  Onze club is sinds zijn oprichting in 2014 elk jaar gegroeid (330 leden in september 2023 waarvan 265 spelers) en is steeds op zoek naar enthousiaste meisjes en jongens die willen hockey spelen!

Op onze site vindt u alle algemene en praktische informatie terug over onze werking.  Of neem een kijkje in onze infobrochure: klik/tik hier.  

Het is mogelijk om je aan te melden voor twee gratis proeflessen tijdens de maand september.  Om lid te worden volstaat het om het inschrijvingsformulier op de site in te vullen en wij doen de rest.  

Onze leden kunnen, na het opvragen van een login, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de respectievelijke teampagina's.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  April 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Gefeliciteerd!
15/04
Ben Lippens
Noteer alvast

Clinic krokusvakantie

Stages paasvakantie (2e week)

Summer Hockey & Fun stage (1e week juli)

Season Kick-Off stage (week 19/08)

Er kan ingeschreven worden voor onze paasstages U14 tot U19 (8 en 9 april) en U6 tot U12 (15 tot 18 april), voor leden en niet-leden die willen kennismaken met hockey.  Ook voor onze zomerstage "Summer & Fun" van 1 tot 4 juli kan nu worden ingeschreven. Meer info en inschrijven onder het menu "Sportief", submenu "Stages".

Het is gelukt: de vooraf uitgesproken ambitie om de gouden plak te pakken, werd met verve waargemaakt: de RED LIONS zijn wereldkampioen!  Wij zijn euforisch met deze historische prestatie, die een werk van lange adem is geweest zowel op bondsniveau als op het veld.  En wat meer is, nu begint het pas, zowel voor de Lions als voor de Red Panthers, die vorig jaar zilver pakten op het EK!  Hockey is hot, en Meetjesland is fier om deel uit te maken van deze prachtige community!  Wees welkom, girls & boys, om onze hockeyfamilie te vervoegen, binnenkort in het Sportpark Eeklo! #Roartogether! #Roarforgold!!

  

Op 3 december is in het Sportpark Eeklo het startschot gegeven van de werken voor de aanleg van een volwaardig hockeyveld waarop onze club vanaf de maand april eindelijk zijn vleugels zal kunnen uitslaan!  Foto's en meer uitleg onder het submenu "Aanleg hockeyveld Sportpark".

 

Op 17 november werden de laatste jeugdwedstrijden van de eerste outdoorronde afgewerkt.  Sinds maandag 19 november ruilt onze jeugd de trainingen in de buitenlucht voor de zaaltrainingen!  Trainingsschema, benodigdheden, je vindt het allemaal onder "Sportief/Zaalhockey".

Noteer volgende data alvast in de agenda (meer info volgt te gepasten tijde):

- zondag 18 augustus 2019: EK in Wilrijk - Red Lions v. Engeland (onder voorbehoud)

Nu woensdag, 19 september, is het weer zover: de "Toon je sportclub op school"-actie, in het kader van de "Maand van de sportclub".  We roepen al onze leden dan ook op om in hockey-ornaat naar school te gaan als eerste klas ambassadeurs van onze club!  Voor onze nieuwe leden die nog geen groene MHC-tenue hebben: je outfit die je op training aandoet of een T-shirt van onze zomerstage is perfect! #sportersbelevenmeer

     

Op dinsdag 28 augustus om 20h00 vindt een info-avond plaats in verband met het nieuwe seizoen.  Niet te missen voor onze nieuwe leden en geïnteresseerden, maar ook interessant voor al onze leden aangezien er komend seizoen toch één en ander op stapel staat.  Iedereen is welkom in het Sportpark Eeklo (ingang links van het Verbauwenbad), B.L. Pussemierstraat 157.  Wen maar aan dat adres, want het wordt de vaste stek van onze club eens het hockeyveld zal aangelegd zijn :-)  In de inkomhal zal duidelijk aangegeven worden waar het infomoment plaatsvindt op de verdieping. 

De kick-off stages voor onze jeugd zijn nu achter de rug, en we maken alles in gereedheid voor de eerste trainingsweek.  Op maandag 27 augustus beginnen we eraan, op ons terrein op Ithaka in de Zandstraat.  De uren staan op Twizzit dus iedereen kan zijn/haar aanwezigheden aanduiden.

Hieronder een eerste impressie van hoe ons toekomstig hockeyveld in het Sportpark in Eeklo er ongeveer zal gaan uitzien.  Het terrein zal komen te liggen in de zuidwestelijke hoek van de terreinen achter de sporthal, parallel aan het Scoutspad/Heldenpark, in het verlengde van de tennisterreinen.  Het wordt een semi-waterveld, dat zal kunnen worden beregend met vanop het veld en het dak van de sporthal gerecupereerd regenwater.  In beregende toestand heeft het terrein de kwaliteit van een full-waterveld, maar het kan ook bespeeld worden in niet-beregende toestand.  Er komen LED-verlichting, een dubbele omheining om het terrein te vrijwaren van ongewenst bezoek, comfortabele dug-outs, opwarmingszone en een verharde zone voor toeschouwers.  Vernieuwde kleedkamers en sanitair van de sporthal staan ter beschikking voor en na de inspanningen.  De start van de werken is voorzien begin september en als alles vlot verloopt zouden we het terrein moeten kunnen inspelen rond de herfstvakantie!  Wij kijken er alvast enorm naar uit!

De laatste jeugdtrainingen en wedstrijden liggen achter ons, en we sloten feestelijk af tijdens een zeer geslaagde editie van onze Sticks & Drinks: we kunnen nu dus echt zeggen dat een geslaagd seizoen 2017 - 2018 erop zit.  Enkel de Start2Hockey volwassenen trainen nog even verder deze maand.  Intussen noteerden we reeds een kleine 40 inschrijvingen voor onze "Summer & Fun" beginnersstage powered by GO-sport van 2 tot 5 juli.  Intussen kunnen onze leden ook inschrijven voor de "Season Kick-Off" stages op 13 & 14 augustus (U7 tot U9) en 16 & 17 augustus (U10 tot U12), klik hiervoor op de juiste data op de kalender.  Aan de U14 U16 U19 jeugd wordt gevraagd de week van 20 augustus vrij te houden, er wordt bekeken of een hockeykamp aan zee i.s.m. Eclair HC, opnieuw mogelijk is, meer info hierover volgt.

Voor wat het seizoen 2018 - 2019 betreft, worden de samenstelling van de ploegen en de trainingsuren (iets complexere oefening aangezien we beginnen met trainingen op 27 augustus op ons huidig veld, maar in de loop van de eerste seizoenshelft verhuizen naar het nieuw veld waar veel meer plaats is) binnenkort bekend gemaakt.  Voor al wie vriendjes en vriendinnetjes meebracht tijdens de laatste vriendjesdag: roep hen op om zich nog deze maand lid te maken indien ze van plan zijn volgend seizoen met hockey te beginnen, dan kunnen zij ook mee worden ingedeeld.  De lidgeldfacturen voor volgend seizoen worden eveneens voor het eind van de maand juni naar iedereen verstuurd.

Tot slot aan al onze studenten: geef er een lap op, veel succes met de examens... en denk eraan: de beste ontspanning tussendoor = een balletje slaan!

Golden Partners
Silver Partners
Bronzen Partners
Overig nieuws

 

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com