Meetjesland Hockey Club

News

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Meetjesland Hockey Club is enige (veld)hockeyclub in de regio, en heeft zijn stek in het Sportpark Eeklo, waar in 2019 een prachtig hockeyveld in kunstgras werd aangelegd.  Wij zijn een ambitieuze en familiale club waar het competitieve en recreatieve aspect hand in hand gaan.  Onze club is sinds zijn oprichting in 2014 elk jaar gegroeid (335 leden in januari 2022 waarvan 285 spelers) en is steeds op zoek naar enthousiaste meisjes en jongens die willen hockey spelen!

Op onze site vindt u alle algemene en praktische informatie terug over onze werking.  Daarnaast hebben we ook een infobrochure: klik/tik hier.  

Om lid te worden volstaat het om het inschrijvingsformulier op de site in te vullen en wij doen de rest.  Ook voor een proefles of voor de events die de club organiseert wordt via de website ingeschreven.  

Onze leden kunnen, na het opvragen van een login, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de respectievelijke teampagina's.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  October 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Gefeliciteerd!
Noteer alvast

Noteer volgende data alvast in de agenda (meer info volgt te gepasten tijde):

- zondag 18 augustus 2019: EK in Wilrijk - Red Lions v. Engeland (onder voorbehoud)

Nu woensdag, 19 september, is het weer zover: de "Toon je sportclub op school"-actie, in het kader van de "Maand van de sportclub".  We roepen al onze leden dan ook op om in hockey-ornaat naar school te gaan als eerste klas ambassadeurs van onze club!  Voor onze nieuwe leden die nog geen groene MHC-tenue hebben: je outfit die je op training aandoet of een T-shirt van onze zomerstage is perfect! #sportersbelevenmeer

     

Op dinsdag 28 augustus om 20h00 vindt een info-avond plaats in verband met het nieuwe seizoen.  Niet te missen voor onze nieuwe leden en geïnteresseerden, maar ook interessant voor al onze leden aangezien er komend seizoen toch één en ander op stapel staat.  Iedereen is welkom in het Sportpark Eeklo (ingang links van het Verbauwenbad), B.L. Pussemierstraat 157.  Wen maar aan dat adres, want het wordt de vaste stek van onze club eens het hockeyveld zal aangelegd zijn :-)  In de inkomhal zal duidelijk aangegeven worden waar het infomoment plaatsvindt op de verdieping. 

De kick-off stages voor onze jeugd zijn nu achter de rug, en we maken alles in gereedheid voor de eerste trainingsweek.  Op maandag 27 augustus beginnen we eraan, op ons terrein op Ithaka in de Zandstraat.  De uren staan op Twizzit dus iedereen kan zijn/haar aanwezigheden aanduiden.

Hieronder een eerste impressie van hoe ons toekomstig hockeyveld in het Sportpark in Eeklo er ongeveer zal gaan uitzien.  Het terrein zal komen te liggen in de zuidwestelijke hoek van de terreinen achter de sporthal, parallel aan het Scoutspad/Heldenpark, in het verlengde van de tennisterreinen.  Het wordt een semi-waterveld, dat zal kunnen worden beregend met vanop het veld en het dak van de sporthal gerecupereerd regenwater.  In beregende toestand heeft het terrein de kwaliteit van een full-waterveld, maar het kan ook bespeeld worden in niet-beregende toestand.  Er komen LED-verlichting, een dubbele omheining om het terrein te vrijwaren van ongewenst bezoek, comfortabele dug-outs, opwarmingszone en een verharde zone voor toeschouwers.  Vernieuwde kleedkamers en sanitair van de sporthal staan ter beschikking voor en na de inspanningen.  De start van de werken is voorzien begin september en als alles vlot verloopt zouden we het terrein moeten kunnen inspelen rond de herfstvakantie!  Wij kijken er alvast enorm naar uit!

De laatste jeugdtrainingen en wedstrijden liggen achter ons, en we sloten feestelijk af tijdens een zeer geslaagde editie van onze Sticks & Drinks: we kunnen nu dus echt zeggen dat een geslaagd seizoen 2017 - 2018 erop zit.  Enkel de Start2Hockey volwassenen trainen nog even verder deze maand.  Intussen noteerden we reeds een kleine 40 inschrijvingen voor onze "Summer & Fun" beginnersstage powered by GO-sport van 2 tot 5 juli.  Intussen kunnen onze leden ook inschrijven voor de "Season Kick-Off" stages op 13 & 14 augustus (U7 tot U9) en 16 & 17 augustus (U10 tot U12), klik hiervoor op de juiste data op de kalender.  Aan de U14 U16 U19 jeugd wordt gevraagd de week van 20 augustus vrij te houden, er wordt bekeken of een hockeykamp aan zee i.s.m. Eclair HC, opnieuw mogelijk is, meer info hierover volgt.

Voor wat het seizoen 2018 - 2019 betreft, worden de samenstelling van de ploegen en de trainingsuren (iets complexere oefening aangezien we beginnen met trainingen op 27 augustus op ons huidig veld, maar in de loop van de eerste seizoenshelft verhuizen naar het nieuw veld waar veel meer plaats is) binnenkort bekend gemaakt.  Voor al wie vriendjes en vriendinnetjes meebracht tijdens de laatste vriendjesdag: roep hen op om zich nog deze maand lid te maken indien ze van plan zijn volgend seizoen met hockey te beginnen, dan kunnen zij ook mee worden ingedeeld.  De lidgeldfacturen voor volgend seizoen worden eveneens voor het eind van de maand juni naar iedereen verstuurd.

Tot slot aan al onze studenten: geef er een lap op, veel succes met de examens... en denk eraan: de beste ontspanning tussendoor = een balletje slaan!

Op de voorlaatste competitiespeeldag verzekerden onze U9 boys zich van de kampioenstitel tijdens een zinderende topper tegen rechtstreeks concurrent Lokeren, die met 4-5 werd verslagen!

En op de inhaalspeeldag op pinkstermaandag stond een vurig topduel voor onze U19 girls op het programma, tegen leider Indiana. Er werd gewonnen met 3-1 waardoor onze meisjes zich op de valreep tot beste ploeg in hun reeks kroonden.

Dikke proficiat aan beide ploegen & hun managers/coaches!

   

FARYS verwacht dat de openbare aanbesteding voor het hockeyveld zal kunnen worden gelanceerd tijdens de tweede helft van de maand mei.  Intussen staan de twee citernes waarin regenwater afkomstig van het dak van de sporthal en recuperatiewater vanop het hockeyveld zullen worden opgevangen, klaar om ingegraven te worden in de heuvel naar de nieuwe cafetaria van het nieuwe zwembad!  Uit deze citernes zal het water komen voor het besproeiingssysteem van het hockeyveld.  Een allereeste teken of voorbode van het toekomstige hockeyveld, waarvoor de werken starten na de Meetjeslandse Balloonmeeting, is een feit!

Deze jonge hockeyspeler van de U8 boys kon niet wachten maar moet voorlopig vrede nemen met hockey spelen tussen de paardebloemen... Binnen enkele maanden ligt hier een prachtig semi-waterveld!

 

Voor we de paasvakantie ingaan, melden we nog snel (en met zeer veel vreugde!) dat het dossier "aanleg groot veld" nu echt definitief "up and running is", na een lange en intense voorbereidingsronde sinds de vorige update, die veel inspanningen heeft gevergd.  Op donderdag 28 maart vond de kick-off meeting plaats met Farys en de sportdienst van de Stad Eeklo.  Op basis van een door onze club minutieus uitgetekend plan van het veld en bijgaande meetstaat, zal Farys nu de aanbesteding opmaken.  Als alles vlot verloopt is de lancering van de aanbesteding gepland in de tweede helft van de maand mei.  Farys is zeer te spreken over de samenwerking met de club tot dusver en doet zijn uiterste best om alles zo snel mogelijk af te ronden.  Met de nodige voorzichtigheid zien wij de aanleg van het semi-waterveld starten in de tweede helft van de maand augustus / eerste helft van de maand september en zullen de sproeiers voor het eerst aangezet worden eind september/begin oktober!  Een volgende update volgt eind april...

Prettige paasvakantie aan iedereen!

(voorontwerp door de Stad Eeklo van het gehele sportpark incl. het hockeyveld)

Op vrijdag 9 februari werden tijdens een mooie show in CC De Herbakker in Eeklo onze kampioenenploegen van vorig seizoen (U10 boys, U12 girls en U14 girls) gehuldigd.  Onze voorzitter mocht het succes van de club toelichten tijdens een interview op het podium en bedankte het stadsbestuur en de sportdienst voor hun inspanningen om de club op een volwaardige hockeyinfrastructuur te kunnen laten spelen vanaf komende zomer.  De avond werd afgesloten met een gezellige receptie.

Er kan ingeschreven worden voor onze zomerstage, SUMMER & FUN hockey!  In de eerste plaats gericht op meisjes en jongens die (nog eens ;-)) willen kennis maken met hockey, geboortejaar 2006 t/m 2013 (voor andere geboortejaren, contacteer ons!).  Inschrijven kan onder het menu Sportief en sub-menu Stages.  Wees er snel bij want al onze voorbije zomerstages waren volboekt!

Golden Partners
Silver Partners
Bronzen Partners
Overig nieuws

 

       

© 2020, website powered by Twizzit.com