Meetjesland Hockey Club

News

Welkom bij Hockey Club Meetjesland

Meetjesland Hockey Club is enige (veld)hockeyclub in de regio, en heeft zijn stek in het Sportpark Eeklo, waar in 2019 een prachtig hockeyveld in kunstgras werd aangelegd.  Wij zijn een ambitieuze maar ook familiale club waar het competitieve en recreatieve aspect hand in hand gaan.  Onze club is sinds zijn oprichting in 2014 elk jaar gegroeid (330 leden in september 2023 waarvan 265 spelers) en is steeds op zoek naar enthousiaste meisjes en jongens die willen hockey spelen!

Op onze site vindt u alle algemene en praktische informatie terug over onze werking.  Of neem een kijkje in onze infobrochure: klik/tik hier.  

Het is mogelijk om je aan te melden voor twee gratis proeflessen tijdens de maand september.  Om lid te worden volstaat het om het inschrijvingsformulier op de site in te vullen en wij doen de rest.  

Onze leden kunnen, na het opvragen van een login, inloggen en zo via de "My Club" module aan de slag op de respectievelijke teampagina's.

Bedankt alvast voor uw bezoek en hopelijk tot binnenkort op of langs het kunstgras!

Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Gefeliciteerd!
16/06
Lore Van de Walle
Noteer alvast

Clinic krokusvakantie

Stages paasvakantie (2e week)

Summer Hockey & Fun stage (1e week juli)

Season Kick-Off stage (week 19/08)

Onze Summer & Fun stage van 6 tot 10 juli is intussen achter de rug.

Leden van de club (en ook niet-leden die reeds hockey-ervaring hebben opgedaan) kunnen inschrijven voor onze Season Kick-off stages tijdens de tweede helft van augustus 2020.  Ben je geen lid maar volgde je in het verleden al eens een hockeystage, en heb je zin om volgend seizoen lid te worden van onze club? Dan kan je ook deelnemen aan deze stage.  Meer info onder menu Sportief => Stages.

Met pijn in het hart zien we ons genoodzaakt om, wegens de huidige dreiging van het Covid-19 virus, onze Night of Hockey, die zaterdag zou plaatsvinden in het Atheneum in Eeklo, uit te stellen.  Alle elementen afwegend komen wij tot de conclusie dat het niet verantwoord zou zijn om de Night of Hockey in de gegeven omstandigheden te laten plaatsvinden.

We blijven de situatie monitoren in de hoop snel een nieuwe datum te kunnen communiceren.  In tussentijd worden de ontvangen inschrijvingsgelden teruggestort.

Tot nader order blijven de hockey-activiteiten in de buitenlucht wel plaatsvinden.

 
Gezien de actuele besmettingsrisico’s op het coronavirus, wenst onze club, samen met de KBHB, VHL en LFH, een aantal adviezen rond hygiëne te formuleren voor de teams, de speelsters/spelers en de scheidsrechters, voor wedstrijden en trainingen.

'HANDSHAKE' VOOR EN NA DE WEDSTRIJD

Bij hockey is het de gewoonte dat de spelers van beide teams en de scheidsrechters elkaar de hand schudden voor en na de wedstrijd, als teken van wederzijds respect. Wij raden aan om dit gedurende de ganse periode van besmettingsrisico te vermijden. Dit kan vervangen worden door een ludiek alternatief. Enkele voorbeelden:

  • ‘stick clap’ : de spelers van beide teams slaan de stick tegen elkaar bij het elkaar kruisen
  • ‘foot shake’ : de spelers van beide teams slaan een voet tegen elkaar bij het elkaar kruisen
  • ‘team yell’ : beide teams lijnen tegenover elkaar op, met de scheidsrechters aan één van de kopse kanten van de oplijning, en elk team roept een ‘oorlogskreet’ naar de tegenstander en de scheidsrechters
  • … wees creatief, maar overleg voor de wedstrijd met de tegenstander en de scheidsrechters!

VIERING BIJ DOELPUNT OF OVERWINNING

Vermijd grote ‘team hugs’ bij het vieren van een doelpunt of overwinning. Probeer eerder afstand te houden, maar vind een andere manier van vieren, met een ‘team yell’ bvb. Laat ook hier uw creativiteit de vrije loop.

TANDENBESCHERMER

Laat uw mondstuk niet rond slingeren, maar berg het op in één van uw kousen of in uw tas, wanneer u het niet in de mond hebt.

DRINKBUS

Drink alleen uit uw eigen drinkbus, deel deze niet met teamgenoten.

Klik op de flyer hieronder om in te schrijven voor onze jaarlijkse get-together!

We vangen binnenkort de tweede outdoorronde aan met een aantal nieuwe teams, wat onvermijdelijk enkele aanpassingen aan het trainingsschema heeft genoodzaakt.  Het nieuwe trainingsschema, dat aanvat in de week van 10 februari, staat onder het menu "Sportief" en werd inmiddels voor iedereen ingevoerd in Twizzit.

SAVE THE DATE - SAVE THE DATE - SAVE THE DATE - SAVE THE DATE

Zaterdag 14 maart (avond)

Onze NIGHT OF HOCKEY, waarvan we reeds aan de 6e editie toe zijn!

Na Wippelgem, Kaprijke en Lembeke strijkt de Meetjeslandse hockeyfamilie in 2020 neer in Eeklo voor zijn jaarlijkse get-together.

Meer informatie volgt maar hou de datum alvast vrij!

Tijdens de kerstvakantie organiseert de club een extra indoortraining voor alle indoor-competitieploegen.  Op 27 december hebben we de sporthal van Eeklo (Sportpark, niet Dullaert).  Onze technisch directeur Maurice Dubois zal in hoogsteigen persoon deze zaaltraining geven.  Op 28 december worden de U19 girls verwacht in sporthal MEOS (Maldegem) voor een extra zaaltraining gegeven door Frank Dobbels.  De planning:

Vrijdag 27 december

9h00 tot 10h30: U10 boys & U11 boys
10h40 tot 12h10: U10 girls & U12 girls
12h45 tot 14h15: U14 boys & U16 boys
14h25 tot 15h55: U14 girls & U16 girls
 
Eke speler is een kwartier voor de planningstijd aanwezig om in te lopen/op te warmen.  Prijs is 8 euro pp. Let op: ten behoeve van de kwaliteit van deze extra training zijn de plaatsen beperkt tot max. 16 spelers per tijdslot.
 
Zaterdag 28 december 
 
14h00 -17h00 voor U19 girls.  Sporthal MEOS, Bloemestraat 16, 9990 Maldegem. Prijs is 15 euro pp.
 
Inschrijven is verplicht.  Dit gebeurt via een online-inschrijvingsformulier, vanaf zaterdag 7 december om 8h00. De link, die pas op dat ogenblik zal worden geactiveerd, en automatisch wordt gedesactiveerd eens het maximumaantal per tijdslot werd bereikt, is: https://static.twizzit.com/v2/public/form/9eeafe859b88d69a4a07af9a0d8aba44

Deze week is het winterseizoen aangebroken.  We genieten nog na van de vijf titels behaald door al onze (jeugd)meisjesploegen (U10G, U14G, U16G, U19G) en onze U11 boys als bekroning van de 1e outdoorronde, en van de leuke Sticks & Drinks afgelopen zaterdag.  Intussen is het nieuwe trainingsregime gestart voor wie zich inschreef voor het indoorprogramma: indoortrainingen in sporthal Dullaert en een uurtje outdoortraining op woensdag.  Meer info op de pagina "Zaalhockey".

   

Op vrijdag 15/11 houden we een info en examenavond voor de spelregels indoorcompetitie die start in het weekend van 23/11.  Vanaf U10 is het als scheidsrechter verplicht om het indoorexamen te slagen.

  • Een must dus voor alle ouders die als scheidsrechter zullen optreden tijdens onze indoormatchen.
  • Ook alle outdoor spelers van de U14 en hoger die deelnemen aan de indoorcompetitie én op vandaag nog niet geslaagd zijn voor het indoorexamen, dienen het examen af te leggen

Hoe ziet het programma eruit?

  • 18u30-20u: U14G/B en U19G/Dames
  • 20u: U16G/B
  • 20u30 -22u: Alle geïnteresseerde ouders, managers en coaches

Place to be is het Sportpark Eeklo, in de grote polyvalente zaal.

Golden Partners
Silver Partners
Bronzen Partners
Overig nieuws

 

 

 

© 2020, website powered by Twizzit.com